Meerdere spieren tegelijk trainen?

Als je naar de fitness gaat of als je thuis work-outs doet, wil je doorgaans je hele lichaam trainen. Dit wil zeggen spieren, uithouding en vetverbranding. Je wil natuurlijk zo efficiënt mogelijk te werk gaan door meerdere spieren tegelijk te trainen met eenzelfde toestel of oefening. In deze blog leggen we uit met welk toestel je meerdere spieren tegelijk traint, namelijk de roeitrainer.

Roeitrainer kopen

Met een roeitrainer train je een heel aantal verschillende spieren tegelijk. Buikspieren, armspieren, beenspieren, uithoudingsvermogen en vetverbranding zijn stuk voor stuk aspecten van jouw lichaam die je traint met dit toestel. Een roeitrainer kopen is dus een zeer interessante optie om zelf in huis te hebben om je work-outs mee af te werken.

Welke spieren train je met een roeitrainer?

Zoals al vermeld train je een heel aantal verschillende spieren met een roeitrainer. Dit komt door de verschillende bewegingen die je uitvoert tijdens het roeien. Die bewegingen verlopen in een aantal fases:

been- en bilspieren

In een eerste fase waar je de roeihaal start, ga je vooral jouw benen gebruiken om je af te zetten tegen de pedalen. Daarbij activeer je dan jouw been, bovenbeen- en bilspieren en meer bepaald jouw hamstrings en jouw scheenspieren.

Rug-en schouderspieren

Tijdens of net nadat jij jouw benen strekt, ga je dan aan de handvaten en riem trekken. Daarbij worden vooral de rug-en schouderspieren uitgedaagd. Je moet wel opletten dat je geen gebogen rug hebt tijdens het roeien. Dit veroorzaakt namelijk overbelasting en dat heeft natuurlijk negatieve gevolgen op je work-out.

Armspieren

In een volgende fase ga je de beweging van het roeien proberen af te maken. Daarbij heb je vooral jouw armspieren nodig. Je gaat namelijk jouw biceps en triceps opspannen om uit die beweging zoveel mogelijk snelheid te maken. Als je dit niet doet, geraak je makkelijk uit je ritme en ben je niet optimaal bezig.

Buikspieren

De buikspieren gebruik je eigenlijk doorheen de hele roeicyclus. Je spant ze op om in balans te blijven bij de oefening. Bij de het terugkeren naar de startpositie, gebruik je ze net iets meer. Daar is het zeer belangrijk om je balans en snelheid niet te verliezen.

Met een roeitrainer train je dus zeer veel spieren tegelijk. Een roeitrainer kopen is dan een ideale investering om jouw hele lichaam te trainen met amper één toestel.