Vernieuwing nodig voor je sportvereniging

Voor sportverenigingen is het uitermate belangrijk dat deze goed worden onderhouden, zodat er ten alle tijden gebruik van worden blijven gemaakt. Om ervoor te zorgen dat de sportvereniging goed onderhouden blijft is het noodzakelijk dat je alle zaken goed op een rijtje zet. In dit artikel wordt onder andere uitgelegd hoe je een sportvereniging goed onderhoud en van welke diensten je als sportvereniging gebruik kan maken om de sportvereniging te onderhouden of te vernieuwen.

Speciale subsidies voor sportverenigingen

Sportverenigingen kunnen gebruik maken van diverse subsidies, die bijdragen aan het onderhouden en vernieuwen van de sportvereniging. Zo kunnen sportverenigingen gebruik maken van de BOSA subsidie, ook wel de regeling ‘Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties’ genoemd. De BOSA subsidie kan namelijk worden gebruikt voor het laten installeren van led verlichtingen op de sportvereniging. De subsidie zorgt ervoor dat zo’n 20% van de financiële kosten voor het plaatsen en onderhouden van de verlichting op sportaccommodaties worden gefinancierd. Sportverenigingen kunnen in aanraking komen voor een BOSA subsidie als deze is aangesloten bij het NOC*NSF en ingeschreven staat bij het Handelsregister.

Laat mensen samenkomen na het sporten

Na het sporten op de sportvereniging is iedereen wel toe aan een heerlijk rustmomentje. Zo is het beschikbaar stellen van een sportkantine hier een uitstekende manier voor. In de sportkantine kunnen sporters genieten van een verfrissend drankje na hun wedstrijd. Ook kunnen ouders van sportende kinderen samen met andere ouders in sportkantine even bijkletsen met een kopje koffie terwijl ze wachten op hun kinderen.

Maak je sportvereniging duurzamer

Een goede manier om je sportvereniging te vernieuwen is door over te stappen op duurzame investeringen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om duurzame led verlichting rondom de sportvereniging te plaatsen. Daarnaast kun je door het maken van duurzame investeringen in aanraking komen met diverse subsidies die een deel van de kosten zullen financieren.

Sta open voor nieuwe ideeën

Als sportvereniging is het belangrijk dat je blijft vernieuwen en zo een gezellige sfeer op de sportvereniging kunt blijven behouden. Uiteraard is het niet altijd even makkelijk om met nieuwe ideeën voor de sportvereniging te komen, die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Daarom is het een goed ideeën van zo veel mogelijk leden van de sportvereniging in je beslissingen te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door een ideeënbus op de sportvereniging te plaatsen, waar leden hun ideeën kunnen achterlaten voor vernieuwingen op de sportvereniging.