Verlaagde daken zijn een goede manier van herinrichting

Zit je met een laag of schuin dak in je woning en weet je niet wat je ermee aan moet? Geen zorgen, want zo’n dak kan juist een ideale uitkomst zijn bij je volgende herinrichting! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt. Welke opties je allemaal hebt, leggen wij je graag uit.

 

Tip 1: Plaats een dakkapel

Door het plaatsen van een dakkapel 4 meter, of een andere maat als deze niet op jouw dak past, geniet je direct van heel wat voordelen. Een dakkapel zorgt namelijk voor enorm veel lichtinval, waardoor je kamer voortaan met natuurlijk licht verlicht wordt. Ook zorgt een dakkapel voor extra woonruimte, doordat je geen last meer hebt van het schuine of lage dak waar je in eerste instantie lastig onder kon komen.

 

Tip 2: Onbruikbare stukken toch gebruiken

Als je blijft zitten met een bepaalde hoek of een bepaald deel in je kamer waar je niets mee denkt te kunnen, is er tóch vrijwel altijd een manier om ook dit hoekje nuttig in te vullen. Plaats er bijvoorbeeld een (kleine) kast voor extra opbergruimte! Bij veel merken en winkels kun je tegenwoordig eenvoudig een digitaal ontwerp van je kamer maken en de kastruimte hierop aan laten passen. Je hoeft op die manier niet te puzzelen voor het ideale ontwerp voor je loze ruimte.

 

Tip 3: Slim kleurgebruik

Als je een kamer met een laag of schuin dak hebt, kan dit gedeelte al snel wat kleiner aanvoelen. Door slim te spelen met kleuren, kun je dit gevoel echter toch grotendeels wegnemen. Zo kun je het beste een lichte of gewoon witte kleur op je muren en je plafond gebruiken. Een donkere kleur op de vloer is daarentegen juist wel heel geschikt voor dergelijke ruimtes.

 

Tip 4: De beste verlichting

Ook als je al een dakkapel of dakraam hebt in je kamer, is het toch goed om te kijken naar passende lichtbronnen. Je wilt het liefst voorkomen dat je kamer klein en donker aanvoelt, dus is veel en mooi licht erg belangrijk. Dit kun je het beste niet doen met een klassieke, grote hanglamp, omdat dit het geheel alleen maar kleiner laat voelen. Kijk daarom eens naar wat kleinere lichtbronnen zoals een muurlampje of spots. Een grote staande lamp is ook een prachtige optie.