Dedicated server in België

Op zoek naar krachtige webhosting in België bezonder zorgen? Dan is een dedicated server misschien het antwoord. Bij Xenius kan je rekenen op snelle hosting voor jouw website, webshop of webapplicatie tegen betaalbare prijzen en met uitstekende service.

Wat is een dedicated server

Een server is hardware en dus fysieke apparatuur. Op deze server kunnen virtuele servers geïnstalleerd worden: je deelt het apparaat met een aantal andere klanten. Ieder krijgt zijn eigen privé-stukje op de server (VPS of virtual private server). Vergelijk het met een appartementsgebouw: een gebouw opgedeeld in vele units of adressen. In het merendeel van de gevallen volstaat zo’n VPS voor een perfecte webhosting service. Je hebt een eigen virtuele server, helemaal onder je eigen controle. De weg ernaartoe moet je nog delen met je buren, maar eens je in je eigen virtuele ruimte bent, is alles van jou alleen.

Maar stel dat je nog meer wilt. Nog meer rekenkracht, nog meer beschikbaarheid, nog meer zekerheid qua redundantie en beveiliging? Dan kan je opteren voor een server helemaal voor jou alleen; een dedicated server. Vergelijk het met een villa, alleen voor jou, geen medebewoners.

De voordelen?

  • Hoogste instelbare graad van gegevensbeveiliging
  • Hoogste graad van opslagruimte mogelijk
  • Hoogste rekenkracht
  • Verbeterde SEO wegens hogere snelheden mogelijk. Een ander element dat hierbij van belang is: waar staan de servers? Een hosting provider met servers in België geeft een Belgisch IP-adres. Voor een Belgische websitebezoeker geeft dat een hogere vindbaarheid op Google.
  • Hoogste stabiliteit mogelijk: bandbreedte is hier een sleutelbegrip. Als je alleen op de autostrade richting je server rijdt, is dat anders dan als de weg naar de server vol zit en er aan “toeritdosering” moet gedaan worden.

De nadelen?

  • De extra service komt met een hoger prijskaartje.

Dedicated webhosting van Xenius? That’s Genius.

Bij Xenius gebeurt alle dedicated webhosting in België op onze lokale servers. Daarbovenop biedt Xenius het beheer van je softwarepakket als service aan.

Xenius biedt volledig maatwerk aan inzake dedicated servers, inclusief managed services. Wil je meer info, neemt dan contact op. Samen met jou werken we de meest geschikte formule uit op maat van jouw server behoeften.

Gratis verhuisservice

Wens je van provider te veranderen en naar Xenius te verhuizen? Dat kan probleemloos. Het Xenius verhuisteam staat voor je klaar. Gratis, uiteraard.