Vastgoedbeheer anno 2019

Bij vastgoedbeheer zijn meer partijen betrokken dan alleen de woningbouwcorporatie. Deelpartijen, die stuk voor stuk hun eigen data verzamelen. Top natuurlijk, dat iedereen gegevens verzamelt, maar het kan ook een behoorlijke klus worden om die informatie vervolgens weer te bundelen. Dat kan beter!

Dat(a) klopt niet

Er zijn steeds vaker situaties waarin corporaties data uit verschillende systemen nodig hebben. De ene helft van de gegevens is wel binnen handbereik, de andere helft staat ergens opgeslagen waar je niet (direct) bij kunt. Vervelend! 

Enterprise resource planning (ERP)

Enterprise resource planning (ERP) is speciale software die gegevens uit verschillende programma’s kan bundelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de financiële administratie, huurdersgegevens en rapportages voor leveranciers en stakeholders. Een soort onafhankelijke informatielaag, die wordt gecreëerd voor compleet inzicht. 

Vroeger had elke afdeling een eigen systeem. In ERP software kunnen verschillende processen worden ondergebracht en gebundeld, met als positief gevolg dat bijvoorbeeld adresgegevens van klanten maar één keer hoeven te worden ingevoerd. Hiermee wordt niet alleen de kans op incorrecte gegevens verkleind, er kan efficiënter gewerkt en gecommuniceerd worden en bovendien werkt het het tijd- en kostenbesparend.

De voordelen van ERP

ERP software kan je bedrijven vele voordelen brengen. De voordelen op een rijtje:

 • Rapportages
  Bedrijfsprocessen analyseren en rapporteren wordt een fluitje van een cent met gekoppelde bedrijfsprocessen.
 • Beveiliging
  Alles op één plek betekent ook gemakkelijker beveiligen.
 • Automatisering van werkzaamheden
  Veel dagelijkse werkzaamheden kunnen dankzij ERP worden geautomatiseerd, tijdwinst!
 • Centrale database
  Met een centrale afdeling kunnen ook interne afdelingen beter samenwerken.
 • Realtime data
  Elke werknemer heeft op ieder moment van de dag inzicht in de meest recente data.