Welk papier voor promotiemateriaal?

Welk papier past bij jouw drukwerk? Een goede ondergrond is de hoeksteen van je huisstijl. De kwaliteit van flyers en folders is sterk afhankelijk van de drukkwaliteit. We hebben het meest voorkomende papier voor promotiemateriaal voor je op een rij gezet.

Promotiemateriaal

Hoewel online campagnes als paddenstoelen uit de grond schieten, is offline promotie nog lang niet over zijn hoogtepunt heen. Offline is tastbaar en je hoeft – in tegenstelling tot bij online advertising – niet in 4 seconden de aandacht van je doelgroep te grijpen. Het is er in vele soorten en maten. Van flyers, posters, stoepborden, ansichtkaarten en visitekaartjes tot koffiebekers en kantoorartikelen. Onze gouden tip bij de keuze voor het beste promotiemateriaal? Zorg dat het aansluit op je merk en de boodschap die je wilt verspreiden!

Welk papier voor promotiemateriaal?

Mat mc, silk mc en gesatineerd mc papier zijn soorten die veel worden ingezet voor promotionele doeleinden. MC staat voor Machine Coated en betekent dat het een glad papiersoort is. Het wordt vaak gebruikt bij brochures, posters, flyers en folders. Voor brieven en enveloppen in de huisstijl van het bedrijf wordt in de meeste gevallen bankpost gebruikt. Dit papier is goed beschrijfbaar en gemakkelijk te printen. Bij visitekaartjes wordt vaak voor een iets dikker en voordeliger materiaal gekozen, omdat deze in grote getalen tegelijk worden besteld. Gebruik je een professionele A3 printer op kantoor? Dan kun je eventueel zelf briefpapier en enveloppen bedrukken. Check wel eerst of de printer geschikt is voor de papiersoort die je wilt gebruiken.

De beste papierdikte

Naast de uitstraling van het papier, is ook de dikte van belang. Het gewicht wordt aangeduid per vierkante meter papier. We hebben een handig overzicht gemaakt met het beste advies per papierdikte.

  • 75 g/m² – interne communicatie.
  • 80 g/m² – dagelijks gebruik.
  • 90 g/m² – tijdschrift- en brochurepapier.
  • 100 g/m² – goede middenmotor.
  • 120 g/m² – presentaties, business cards.
  • 160 g/m² – brochures en andere campagnematerialen.
  • 200 g/m² – licht karton voor kaften of ansichtkaarten.
  • 250 g/m² – flyers en magazines met een luxe uitstraling.