Lanceer een nieuw product met videomarketing!

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, een video zegt meer dan 1000 foto’s. Je ziet het: baas boven baas. Volgens onderzoek van Marketingfacts groeien ondernemers die videomarketing gebruiken 49 procent sneller in omzet dan ondernemers die dit niet doen. Een nieuw merk, product of een nieuwe dienst lanceren doe je met een goede bedrijfsfilm.

Een bedrijfsfilm

Een goede bedrijfsfilm laat zien wie jij als ondernemer bent, wat je doet en presenteert jouw bedrijf op een krachtige en overtuigende manier. Wat is de boodschap die je wilt overbrengen? Wat zijn jouw unique selling points? En, ook niet geheel onbelangrijk, waar wil je filmen? Wil je bijvoorbeeld het bedrijfspand laten zien of juist beelden van jullie werkzaamheden op locatie? Onze gouden tip: bekijk het vanuit de behoefte van klanten en richt je rechtstreeks tot hen.

Een instructiefilm

Je merk al gevestigd, maar biedt je een nieuw product of een nieuwe dienst aan? Of wil je productprocessen verhelderen? Of het nu is om de werking van een apparaat te laten zien, om uit te leggen hoe je iets moet monteren, of om de juiste handelswijze bij calamiteiten te visualiseren, een instructiefilm laten maken is de ideale oplossing voor een breed scala aan toepassingen. Consumenten nemen informatie veel sneller op als het visueel wordt gemaakt. In een instructievideo kun je klanten stap voor stap begeleiden in hun behoefte.

Videomarketing op social media

Ook op social media is video booming. We zijn gewend om alles kant-en-klaar voorgeschoteld te krijgen en binnen twee muisklikken te kunnen bestellen. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat de gemiddelde tijd die je als bedrijf  hebt om de aandacht van de klant te grijpen 4 seconden is. Video is daar bij uitstek voor geschikt. Knal het scherm van je klant in met een opvallend beeld en een aantrekkelijk actie. Social kanalen als Facebook en Instagram bieden bij video vaak extra mogelijkheden als een foto carroussel en een bestel button.