Hoe kom je nog aan een huis in Amsterdam?

Amsterdam is een van de meest populaire steden. Het is dan ook allesbehalve makkelijk om hier een huis te vinden! Hoe kom je nog aan een huis in Amsterdam?

#1. Zorg dat je voldoende budget hebt

We zullen er niet omheen draaien: wil je een woning in de hoofdstad kopen, dan heb je flink wat geld nodig. Sinds 2015 is er sprake van een sterke stijging van de huizenprijzen. Dat komt doordat het aanbod blijft dalen en de vraag toeneemt. In 2018 kostte een huis in Amsterdam gemiddeld nog €474.000. Begin 2020 was dat gemiddelde al gestegen tot een half miljoen. Het is dus zeker aan te raden om een hypotheekadviseur Amsterdam in te schakelen die inzicht biedt in jouw financiële mogelijkheden en je maximale hypotheek kan berekenen.

#2. Schakel een aankoopmakelaar in

Als er in Amsterdam een koopwoning op de markt komt, kan die tien minuten later alweer verkocht zijn. Hoe moet je op zo’n oververhitte woningmarkt nu een huis vinden? Met behulp van een aankoopmakelaar! Een aankoopmakelaar kent de Amsterdamse woningmarkt als zijn broekzak en heeft een groot netwerk. Bovendien weet hij vaak nog voordat ze op de markt komen welke woningen er verkocht gaan worden. Zonder hulp van een aankoopmakelaar is een huis in Amsterdam kopen praktisch onmogelijk.

#3. Wees bereid tot compromissen

Je hebt natuurlijk de nodige eisen met betrekking tot een huis in Amsterdam. Maar als je al een tijdje op zoek bent, moet je wellicht wat compromissen sluiten. Misschien moet je toch bereid zijn om genoegen te nemen met een wat kleiner huis, of eens zoeken in stadsdelen waar je nog niet gezocht had. Het kan ook de moeite waard zijn om te bekijken wat voor woningen er net buiten de ring te koop staan. Je weet maar nooit waar je jouw droomhuis tegenkomt!